|
|
Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde Riva'da gerçekleştirilen ve 8 takımın katıldığı UEFA Dostluk Kupası U18 Kadınlar Turnuvası'nı 5. sırada bitiren U18 Kadın Millî Takımımızda Teknik Direktör Nazlı Ceylan Demirbağ turnuva sonrası değerlendirmelerde bulundu.
"Çok farklı ülkeler bir aradaydı"
5 farklı kıtadan 8 takımın bir araya geldiğini hatırlatan Demirbağ, "Hem saha içinde, hem de saha dışında oyuncularımızla birlikte benzersiz bir deneyim kazandık. Tayland, Zambiya, Kolombiya ve Lübnan gibi farklı konfederasyonlardan ülkelere karşı sahada mücadele ederken her zaman topa sahip olmayı hedefledik. Turnuva boyunca da bu oyun karakterimizden vazgeçmedik." diye konuştu.
"Rakipler fiziksel üstünlüklerini kullandı"
Gruptaki rakiplerinin hücum geçişlerinde direkt oyunu, oyun kurarken de savunma arkasına uzun top atmayı tercih ettiklerini belirten Nazlı Ceylan Demirbağ, "Bu şekilde de fiziksel üstünlüklerini kullandılar. Grup maçları sonrası beşincilik mücadelesinde karşılaştığımız ve 4-1 yendiğimiz Lübnan, bizim felsefemize daha yakın bir taktiksel anlayışa sahipti. Grup maçlarında 3-0 yenildiğimiz Zambiya takımı hücum ve savunma geçişlerinde çok süratliydi. Turnuvayı şampiyon olarak bitiren Kolombiya ile oynadığımız ve 1-0 kaybettiğimiz maçta ise özellikle ilk yarıda yakaladığımız oyun üstünlüğünü skora dönüştüremedik. Grubumuzun güç dengesi oldukça yakındı. Sıralamalar ise son maçlarla belli oldu. Hedefimiz finalde ülkemizi temsil etmekti ancak bu hedefimizi gerçekleştiremedik ve turnuvayı 5. olarak bitirdik." dedi.
"Kadın futbolunu geliştiren bir organizasyon oldu"
"2007 doğumluların yer aldığı turnuvada millî takımlar maç takvimimizin yoğunluğu sebebiyle 2008 doğumluların ağırlıklı olduğu bir kadro ile katıldık." diyerek sözlerine devam eden Demirbağ, "Bu durum oyuncularımızın U19 yaş grubuna geçişi öncesinde de oldukça önemli bir fırsattı. Ancak bir Dünya Kupası'na katıldığımızda karşılaşabileceğimiz rakip çeşitliğine sahip bu organizasyonda yer almak, çok farklı oyun stillerine karşı mücadele etmek hem teknik ekip hem de oyuncular açısından paha biçilemez bir deneyimdi. Saha dışında ise UEFA teknik gözlemcileri liderliğinde antrenörler değişim programı, tüm katılımcılar arasında kültürel değişim günü, sosyal aktiviteler ile arkadaşlık, paylaşmak, öğrenmek, birlikte deneyimlemek gibi kavramların ön plana çıktığı; hem kadın futbolunun gelişimi hem de geleceğimiz olan gençlerin vizyonunu geliştiren önemli bir organizasyonu geride bıraktık." diye konuştu.