TR
EN
E- Bülten

TFF'ye anlamlı ödül 6.10.2012
TFFye anlamlı ödül

Özel Olimpiyatlar tarafından her sene düzenlenen Avrupa Futbol Konferansı bu yıl İtalya'da yapılıyor. 5 Ekim'de başlayan konferansın bu yılki ana konusu Özel Olimpiyatlar ile futbol federasyonlarının ulusal düzeyde işbirliğinin geliştirmesi. Konferansta bu yıl ilk kez gerçekleştirilen bir uygulamayla Özel Olimpiyatlar ile futbol federasyonlarının hayata geçirdiği projeler değerlendirmeye tabi tutuldu. Türkiye Futbol Federasyonu ve Özel Olimpiyatlar Türkiye en iyi işbirliği ödülüne layık görüldü. UEFA İletişim Direktörü William Gaillard ve Özel Olimpiyatlar Avrupa-Avrasya Spor Geliştirme Direktörü Mirek Krogulec tarafından verilen ödülü TFF adına Engelli ve Dezavantajlı Futbolu Uzmanı Deniz Cengiz, Özel Olimpiyatlar Türkiye adına ise Özel Olimpiyat Spor Direktör Yardımcısı Serkan Ovatman aldı.

Özel Olimpiyatların Avrupa-Avrasya Bölgesi kapsamında gerçekleştirilen 58 ulusal program arasından ödüle layık görülen Türkiye programı; TFF ve Özel Olimpiyatlar Türkiye işbirliğinde gerçekleştirilen Engelli Futbolu Antrenörlüğü Eğitimi, Özel Futbol Projeleri, Hakem Eğitimi ve Desteği gibi başlıkları kapsıyor.

Zihinsel engelli bireylerin, spor yoluyla topluma kazandırılması amacıyla, çeşitli spor dallarında eğitim ve yarışma olanağı sağlayan uluslararası bir spor organizasyonu olan Özel Olimpiyatlar, dünyadaki en büyük spor faaliyetlerinden biri olarak kabul ediliyor. Zihinsel engelliler için düzenlenen Özel Olimpiyatlar 4 yılda bir gerçekleştiriliyor. Özel Olimpiyatlar ülkemizde 1982 yılından bu yana TOSSED (Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Spor Derneği) bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Orjinal boyutları için tıklayınız