Türk Futbolunda değişim ve gelişim için birçok yeniliği gerçekleştiren ve gerçekleştirmeyi planlayan Türkiye Futbol Federasyonu, kendi bünyesinde de yeniden yapılanma çalışmalarını sürdürüyor. Türk Futbolunda 2020 hedefleri için orta ve uzun vadede de değişimi hedefleyen Federasyonumuz, bu vizyon doğrultusunda en doğru kurum yapılanmasını oluşturabilmek için önemli bir adım attı.
Daha hızlı ve daha verimli çalışma sistemi oluşturmaya karar veren Türkiye Futbol Federasyonu, yeniden yapılanma çalışmaları için dünyanın en saygın yönetim danışmanlığı, teknoloji ve dış kaynaklar firmalarından Accenture'ı seçti. İlk safhasının Aralık sonunda tamamlanması planlanan "Türkiye Futbol Federasyonu Yapılandırma Projesi"nin hedefleri arasında, Türk futbolunun ulusal ve uluslararası ölçekteki kalitesini artırmak da yer alıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu, yeniden yapılandırma ile kalıcı başarıya ulaşmayı hedefleyerek "TFF Yapılandırma Projesi"ni başlattı. İmza törenine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Yönetim Kurulu üyeleri Hüsnü Güreli ve Erhan Kamışlı ile Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaş ve Proje Müdürü Dr. Gökhan Gökdemir katıldı.
Başkan Aydınlar: "Geleceği yapılandırıyoruz"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Türk futbolunun ulusal ve uluslararası alanda en üst düzeye çıkarılması, istikrarlı ve güçlü bir yapının sağlanması için yeniden yapılandırmanın gerekli olduğunu vurguladı ve ekledi; "Sürdürdüğümüz çalışmalar, Federasyonumuzu ve Türk futboluna olan katkılarımızı çok daha etkili kılacaktır. Sadece günümüz ihtiyaçlarına değil, gelecekteki ihtiyaçlara da hizmet edecektir. Bilimsel, profesyonel ve başarılı bir yapılanmanın temellerini atmaktayız. Zaman ve insanlara dayalı başarıdan öte, sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla sistematik yeni bir yönetim oluşturacağız."
İlk safhası iki ayda tamamlanacak
24 Ekim'de başlayacak olan Türkiye Futbol Federasyonu Yapılandırma Projesi çalışmalarının ilk aşamasının iki ay içinde tamamlanması hedeflenmektedir. Bu süre içerisinde TFF ve Accenture önce iyileştirme yapılacak alanları tespit edecek, "Organizasyonel model" ele alınarak dünyadaki en iyi uygulamalar ve global karşılaştırmalar yapılacak ve "Organizasyonel birimlerin operasyon modeli/iletişim modeli" kararlaştırılacak.
Son olarak, hedeflenen yapıya ulaşmak için gerekli kurumsal yönetim modeli ortaya konulacaktır. Proje, maliyet kazançları ve organizasyonel verimliliği de sağlayacaktır.