TR
EN

Site İçi Arama
Detaylı Arama
TFF » Haberler » Hakemler » Hakemler Detay Sayfası
MHK Hakem Gelişim Programı'nın Kadın Hakem Projesi Başladı 18.09.2024
MHK Hakem Gelişim Programının Kadın Hakem Projesi Başladı
Geri
İleri
Merkez Hakem Kurulu (MHK), Hakem Gelişim Programı kapsamında olan Kadın Hakem Projesi'ni Hakem İşleri Koordinatörlüğü (HİK) organizasyonu ile başlattı.

Bu projenin ilk adımı olarak; 17-18 Eylül 2024 tarihinde 8 Bölgede 13-22 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bölgesel Atletik testlerde sergilenen atletik performansa istinaden Hakem Atletik Performans Departmanı tarafından tespit edilen 10 kadın hakem ve 16 kadın yardımcı hakem "Kadın Atletik Performans Değerlendirme" kampı için TFF Riva Tesisleri'ne davet edildi. 

Bu kampta aşağıdaki değerlendirmeler gerçekleşmiştir:
 
- UEFA 20 testleri
- 0-10 metre reaksiyon hız testi
- SDS testi (Hakemler)
- Coda ve ariet (Yardımcı hakemler)
- Vücut kitle endeks ölçümü
 
Bu testler dışında Atletik Performans Departmanı tarafından aşağıdaki konularda teorik ve uygulamalı eğitimler sağlanmıştır:
 
- Kuvvet antrenmanı teknikleri
- Mobilizasyon / stabilizasyon egzersizleri
- Yüksek şiddetli antrenmanda yüklenme prensipleri
- Sürat ve çeviklik gelişimi.

Ayrıca hakemlerimize UEFA kliplerinden seçilen görüntülerle görsel sınavlar ve oyun kuralları test sınavları MHK koordinasyonu ile gerçekleştirildi.

Program; UEFA'nın "Centre of Refereeing Excellence (CORE)" projesi paralelinde, MHK liderliğinde, TFF Hakem ve Gelişim Programı Danışmanı Alan Snoddy koordinasyonunda devam edecektir.

Hakemlerin gelişim takibi; MHK'nin Hakem Gelişim Programı çerçevesinde görevlendirdiği hakem koçları ile UEFA Atletik Performans Direktörü ve TFF Fitnes Danışmanı Prof. Dr. Werner Helsene'e bağlı olarak çalışan Hakem Atletik Performans Departmanı tarafından HİK organizasyonuyla sağlanacaktır.

Programın amacı; üst liglerde görev yapma yeteneğine, potansiyeline ve atletik becerilerine sahip kadın hakemlerin belirlenmesi, bu hakemlerin gelişimlerinin sağlanması ve takibinin yapılmasıdır. Bu programlar sayesinde Türk hakemliğinin gelecekte sürdürülebilir bir plana sahip olması hedeflenmektedir.

Geri
İleri