TR
EN
TFF » Haberler » Basın Bültenleri » TFF Haberleri
Arabica Coffee House, Millî Takımlarımızın Resmî Sponsoru Oldu 27.05.2025
Arabica Coffee House, Millî Takımlarımızın Resmî Sponsoru Oldu
Geri
İleri
Türkiye Futbol Federasyonu ile Arabica Coffee House arasında Riva'da sponsorluk anlaşması imzalandı. Ülkemizde her geçen gün gelişen ve önem kazanan kahve sektörünün öncülerinden olan ve 2014 yılından bu yana sektör liderliğini hedefleyerek faaliyetlerini sürdüren Arabica Coffee House, TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törende Erkek ve Kadın A Millî Takımlarımız ile tüm alt yaş kategorilerindeki millî takımlarımızın resmî sponsorluğunu üstlenerek Türk futbolunun güçlü destekçileri arasına katıldı.

Orhan Saka Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Arabica Coffee House Kurucuları CEO Av. Sertaç Yalçın ve Mim. Elif Ülger Yalçın, TFF 1. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Arslan, Fazlı Çilingir ve Tahir Ediz Kıray, TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz, TFF Başdanışmanı Yusuf Yerkel, TFF Genel Sekreter Yardımcıları Özcan Şepik ve Av. Erkan Kıraç, Arabica Coffee House yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: "Güç birliği varsa, imkansız diye bir şey yoktur"

Törenin açılış konuşmasını yapan TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, millî takımlarımızın sürdürülebilir başarılar yakalayabilmeleri adına ülkemizin önde gelen markalarıyla aynı amaç doğrultusunda güçlerini birleştirdiklerinin altını çizerek, "Kıymetli misafirler, saygıdeğer basın mensupları, Türkiye Futbol Federasyonu ile Arabica Coffee House arasında imzalanan Kadın ve Erkek Millî Takımlar sponsorluk anlaşmasına hepiniz hoş geldiniz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, Türk futbolunu daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışıyor, güçlü ve vizyoner iş birliklerine imza atıyoruz. Bugün, bu yolda attığımız önemli adımlardan birini daha sizlerle paylaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Futbol bir takım oyunu ve bu oyunun başarıya ulaşmasında teknik ekipten futbolculara, taraftardan yönetime herkes kadar, bizimle yürüyen kıymetli sponsorlarımızın da payı büyük. Bizler, millî takımlarımızın yalnızca bugün değil, yarınlarda da kalıcı ve sürdürülebilir başarılara imza atması için ülkemizin değerli markalarıyla omuz omuza yürüyor, güçlerimizi birleştirerek aynı hedefe kilitleniyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki; güç birliği varsa, imkansız diye bir şey yoktur. İnanmış bir takım, inançla yürüyen ortaklarla birleştiğinde hiçbir hedef ulaşılamaz değildir. Bu anlayışla, bugün yerli ve millî markalarımızdan Arabica Coffee House ile Kadın ve Erkek Millî Takımlarımız için resmî sponsorluk anlaşmasını imzalıyoruz. Bu kıymetli birlikteliğin hem federasyonumuz hem de Türk futbolu adına hayırlı olmasını diliyorum. Sürece katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Sadece bir sponsorluğun değil, yeni bir yolculuğun da başlangıcındayız"

Geride kalan 24 senenin ardından Erkek A Millî Takımımızın yeniden Dünya Kupası'nda yer almasını hedeflediklerini vurgulayan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, "Değerli misafirler, bugün sadece bir sponsorluğun değil, aynı zamanda yeni bir yolculuğun da başlangıcındayız. Tarihimizde ilk kez A Millî Takımımız, UEFA Uluslar A Ligi'nde mücadele edecek. Yaklaşan 2026 Dünya Kupası Elemeleri ile yeni bir sınav bizi bekliyor. Hedefimiz net; 24 yıl sonra Dünya Kupası'na yeniden katılmak ve o sahnede hak ettiğimiz yeri almak. Haziran ayında bu hedefe giden yolda A Millî Takımımız, 7 Haziran'da ABD, 10 Haziran'da Meksika ile hazırlık maçlarına çıkacak. Bu karşılaşmaların 2026 Dünya Kupası'nın provası olmasını temenni ediyor, Teknik Direktörümüz Sayın Vincenzo Montella ve futbolcularımıza yürekten başarılar diliyorum. Sözlerime son verirken, bu değerli iş birliğinin Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyor, bu sürecin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve özellikle Sayın Sertaç Yalçın'ın şahsında Arabica Coffee House ailesine, Türk futboluna sağlayacakları katkılar için şükranlarımı sunuyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Sertaç Yalçın: "Bu serüvende A Millî Takımımıza tüm desteğimizi vermekten çok mutlu olacağız"

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nun konuşmasının ve tanıtım filmi gösteriminin ardından değerlendirmelerde bulunan Arabica Coffee House Kurucusu ve CEO'su Av. Sertaç Yalçın ise, millî takımlarımıza destek olabilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Sayın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanım, sayın TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, sayın TFF yetkilileri, değerli basın mensupları, kıymetli misafirler. İsmini Arabica bitkisinden alan markamız, %100 yerli ve millî bir marka olarak, büyük bir aile olarak millî takımların resmî sponsoru olmaktan büyük gurur ve onur duymaktadır. Üst hedeflerimizle de uyumlu olarak, devletçi ve Atatürkçü duruşumuzun bir yansıması olarak millî takımların resmî sponsoru olmaktayız. Sadece duruşumuzun, hedeflerimizin ve ilkelerimizin bir yansımasıdır ve bunu tüm Arabica Coffee House ailesi olarak bu içtenlikle, bu samimiyetle ve bu ilgiyle kucaklayıp, sahiplenip sadece sponsor olarak kalmaktan öte bu serüvende, özellikle UEFA Uluslar A Ligi ve Dünya Kupası serüveninde A Millî Takımımızın yanında olarak tüm yürekten desteğimizi vermekten çok mutlu olacağız. Bu sponsorluk sözleşmesi bizim gözümüzde sadece bir imza ve başlangıç ama bundan sonra gücümüz yettiği kadar devam ettirmekle yükümlülük altına girdiğimiz de bir yolculuk aslında. Arabica Coffee House ailesi, ön tarafında her ne kadar bir kahve markası olarak görünse de, arka tarafında bir Ar-Ge ve girişim firması. 2014 yılında Ankara merkezli olarak kurduğumuz markamız, tamamen sıfırdan başlayarak bugün geldiği, 10. yılını tamamladığı serüvende yaklaşık 200 şubeyle, 7 bölgede, 65 şehirde faaliyet gösterirken, Türkiye dışında da 3 ülkede ülkemizi temsil etmeye çalışıyor. Neden girişim ve Ar-Ge firması diyorum; çünkü biz sadece bir kahve devi olmanın ötesinde, topluma olan geri verme borcumuz ve kültürümüzle hareket ederken, sürekli girişimlerde bulunup istihdam sağlamaya da önem veriyoruz. Bu amaçla kurduğumuz 4 fabrikamızda kendi kahvelerimizi işler, kendi lojistik hizmetlerimizi yapar, kendi yiyecek, içecek, kasa önü satışlarımızdan çikolatalarımıza kadar üretirken, bir yandan da sos, şurup, pürelerimize, toz gruplarımıza, kendi mobilyalarımıza kadar üretiyoruz. Bununla sınırlı kalmayıp, sıfır atık projeleri üretip, geri dönüşüm projeleri üretip, TÜBİTAK onaylı ileri dönüşüm projeleriyle en büyük atıklarımızdan biri olan kahve posasını dahi kahve yağına çevirip kozmetik ürünler yapmaya kadar giden bir bakış açısıyla ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"İnşallah bu dinamizm ve enerjiyle beraber A Millî Takımımız çok güzel bir yol alır"

Bu sponsorluk anlaşmasına atılan imzayı Arabica Coffee House adına en kıymetli imza olarak nitelendiren Sertaç Yalçın, "Tüm bu duruşlarımızın içinde A Millî Takım'ın yeri bizim için bambaşka. Yaklaşık 11 yıldır, 11. yılımıza girdiğimiz bu dönemde onlarca imza attık, birçok franchise sözleşmesi, birçok anlaşma, kendi profesyonel mesleğim avukatlık adına birçok imza... Ama bugün buradaki bu imza, benim ve temsil ettiğim Arabica Coffee House ailesi için en kıymetli, en onur verici, en gururlandırıcı ve en heyecanlandırıcı imza olacaktır. Gerçekten çok samimiyetle söylüyorum; bizim ailemiz olarak yaptığımız bütün işlerde, girişimlerde tek derdimiz istihdam sağlamak, tek derdimiz fayda sağlamak. Umarım ki bizim bu imzamız A Millî Takım'a da şans getirir, bu yürüdüğümüz yolda onun bize şansı, bizim ona şansımız bu imzayla taçlanır ve çok güzel bir yolculuğa çıkarız. Çok genç bir aileyiz Arabica Coffee House olarak, A Millî Takımımız da çok genç bir kadroya sahip. İnşallah bu dinamizm, bu enerjiyle beraber A Millî Takımımız çok güzel bir yol alır. Başta Başkanım olmak üzere tüm ilgililere bize bu fırsatı sundukları, bu yolda yürüme fırsatı verdikleri ve bir hayalimizi gerçekleştirme imkânı tanıdıkları için çok teşekkür ederim. Hepimize hayırlı olur inşallah." diyerek sözlerini noktaladı.

Tören, sponsorluk sözleşmesinin imzalanması ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nun Arabica Coffee House Kurucusu ve CEO'su Av. Sertaç Yalçın'a bir A Millî Takım forması takdim etmesinin ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Geri
İleri